4. 5. 2013 - Prague Expo Dog

04.05.2013 14:25

Rozhodčí: Zdeňka Holmerová

Posudek: nůžkový skus, světlé oči, prokvetlé znaky na přední frontě, měkčí horní linie, lehce rozbíhavé tlapky předních končetin

Ocenění: V2

Rubynka 3. 5. 2013 porodila štěňátka, a tak jsme se museli tentokrát vydat na mezinárodní výstavu bez Zuzky a bíglíků. Místo toho jsme vyrazili z Turnova s Martinou a Dášenkou.

Ve třídě jsme sice měli jen jednoho konkurenta, ale za to konkurenta s velkým K! Ben z Dašického zátiší je velmi krásný stejně jako jeho bráchové Bárny a Bred (Bax), které jsme potkali v kruhu na naší první výstavě a také na svodu. Velké naděje jsme si tedy nedělali, ale člověk nikdy neví.

Po nástupu do kruhu mi dal ovšem Cairo na srozuměnou, že dneska se spolupracovat prostě nebude. Na paní rozhodčí se díval s ušima značně na pohodu, popřípadě je úplně sklopil. Při běhu se zjevně snažil dohnat Bena před námi a kousnout ho do zadku nebo už měl prostě jen dost věčného čekání a chtěl se konečně proběhnout. Oči mu kmitali po všech okolo kruhu a při snaze s ním navázat kontakt na mě pro jistotu rovnou skočil. Prostě předvedení za všechny prachy :))

Když si nás paní Holmerová rovnala vedle sebe, vůbec mě tedy nepřekvapilo, že jsme druzí. Snad bych jen čekala jiné zdůvodnění než měkký hřbet.

Kromě nás byl na výstavě ještě Cairův taťka Xavi Bryvilsár, který získal ve velké konkurenci res. CAC. Na prvním místě se umístil Akim z Čermenských lesů, který si tak vyhrál českého šampiona :) Jemu a Romče to moc přejeme.

Měla ještě dorazit sestra Cara Bardot s chovatelkou Lenkou, ale bohužel holka začala hárat, tak z toho nic nebylo :(