27. 7. - Speciální výstava ATC Slunečnice

11.08.2013 17:47

Rozhodčí: Miroslav Václavík

Posudek: 14 měsíční pes, s úměrnou hlavou, vpravo nahoře zdvojená P1, dobré ucho, korektní znaky, pevný hřbet, střední hrudník, dobrý v pohybu

Ocenění: V2

Dovolenou v jižních Čechách jsme zahájili speciální výstavou chodských psů. Nastupovali jsme ve třídě mladých v konkurenci 8 psů. V kruhu s námi byli staří známí Alex Dark Bark (Lekí), Emet Lužanské hvozdy a vítěz z Brna, Centaurus Fidelis et Fortis (Kery), plus další pěkní pejskové. Přestože jsme se vystavovali hned dopoledne, den byl opravdu horký a pejskům se na přímém slunci vůbec nelíbilo. První proběhnutí v kruhu pro nás bylo naprosto hrozné, protože se Cairo absolutně nesoustředil a chtěl jen prchnout pryč. Pan rozhodčí byl ale naštěstí rozumný a poslal nás zpět do stínu s tím, že bude brát pejsky po jednom. Na podruhé se už Cairo předvedl mnohem lépe, protože mohl stát ve stínu, a i hezky běžel (tak pěkně, že jsem málem oběhla kolečko navíc). Od pana Václavíka jsme odcházeli naprosto šťastní, jelikož nám dal Výbornou, což bylo přesně to, v co jsme doufali, a pozval si nás do kruhu ještě jednou, tentokrát spolu se všemi véčkaři.

Teď už to bylo zajímavější, protože rozhodčí pejsky postupně vyřazoval. Trpělivě jsem čekala, kdy mi pan Václavík podá ruku a pošle nás pryč, ale zatím se k tomu neschylovalo. Pejsky neustále prohlížel, prohmatával, nechal nás znovu proběhnout, až jsme zůstali v kruhu jen tři. Kery se Zuzkou, Cairo se mnou a Lekí s Míšou. Už to pro nás bylo vítězství, když jsme ale dostali V2, byla jsem naprosto nadšená, protože to předčilo všechna naše očekávání :)

A jako třešničku na dortu jsme dostali ještě krásný pohár!

A na závěr jsme se ještě předvedli spolu se sestřičkami Carou Bardot, Arigit Amay a Cagney Agou v soutěži chovatelských stanic.

Všechny sestřičky dostali na výstavě ocenění V bez pořadí, což je na speciální výstavě opravdu úspěch!