14. 9. 2013 - Podještědská výstava Liberec

17.09.2013 18:26

Rozhodčí: Zdeňka Holmerová

Posudek: správný tělesný rámec, nůžkový skus, světlejší oči, standartně nasazené a nesené uši, správně umístěné syté znaky, v pohybu pevná horní linie, velmi pěkná záď

Ocenění: V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz

Třída: mezitřída

 

Podještědská výstava byla naše první krajská výstava vůbec a moc jsem se na ni těšila. Počasí se naštěstí umoudřilo a v Liberci bylo nakonec moc hezky, takže se výstava v Lidových sadech moc povedla. Po zkušenostech z Prahy jsem sice měla trochu obavy z paní Holmerová, ale tady byla velmi příjemná. Cairo poprvé nastupoval už v mezitřídě a neměl žádnou konkurenci, přesto jsem byla nervózní kvůli předvedení. Neustále totiž čmuchal v mokré trávě a donutit ho zvednout čumák od země byl tedy úspěch. Paní rozhodčí se ale naštěstí moc líbil, hlavně kvůli pěkné hřbetní linii a krku, a tak si vysloužil V1 i Vítěze třídy. Teď už jen stačilo počkat, kdo vyhraje ve třídě otevřené. Bylo jasné, že o Krajského vítěze budeme běhat buď s Barthem Bryvilsárem nebo Argem z Majklovy zahrady. Nakonec vyhrál Argo a nastoupil tak proti nám. Paní Holmerová se rozhodovala opravdu dlouho, Cairovi chválila znaky, správně nasazená ouška a celkově se jí moc líbila jeho hlava. Kazila nám to ale jako obvykle světlejší očka. Moc hezky oba psy popisovala a k naší velké radosti se po výčtu všech pro a proti rozhodla pro mladého Cairíka.

S mamkou a s naším krajským vítězem jsme se šli před závěrečnými soutěžemi ještě projít kolem ZOO a pak hurá domů. Příští rok určitě rádi pojedeme zase, taková příjemná atmosféra se jen tak nevidí :)