14. 4. 2013 - Svod dorostu - ZKO Újezd nad Lesy

14.04.2013 17:54

Kód: A1, F1, K3, W2

Dnes jsme se vydaly s mamkou na svod dorostu CHP do ZKO Újezd nad Lesy, abychom nechaly ohodnotit našeho téměř 11 měsíčního drobečka. Byly jsme samozřejmě zvědavé, jak dopadne Cairo, ale taky, jak vypadá v porovnání s jeho vrstevníky. Pejskové se od sebe lišili hodně (pokud zrovna nešlo o sourozence a někdy i tak) a každý byl svým způsobem krásný :) Pár jedinců jsem opravdu obdivovala, ať už pro medvídkovost, znaky nebo srst. Bylo zajímavé některé krasavce z fotek vidět naživo a udělat si představu. Většina holčiček mi přišla malinká, ale to asi proto, že se pohybujeme mezi samými chlapy ;)

Při přejímce jsme vyfasovali číslo 3, což mě trochu vyděsilo, protože jsem čekala, že od ostatních uvidím, jak na to a takhle jsme šli na řadu hned my, ale nakonec jsme to zvládli. I když se musím přiznat, že to za mě vzala mamka, protože Cairo mě v kruhu odmítal poslouchat. Nicméně nakonec poskakoval jako janek i s mamkou, jediné štěstí, že v tom nebyl sám a posuzující to brali s klidem :) Nejdřív přišlo na řadu měření, které naštěstí dopadlo dobře, po komplikacích s neposedným psem nám bylo do kódu zapsáno A1, nebo-li 55cm, za což jsme rády. Zuby se najednou taky nechtěly ukazovat, ale i to se překonalo a bylo nám zapsáno F1, neboť Cairovi přebývá jedna P1 (hlavně, že nám nechybí). Pak už přišlo na řadu samotné posuzování v kruhu, kde snad stojí za zmínku pouze K3 a W2. Ze světle hnědých oček jsme trochu zklamány, neboť na výstavách dostával tmavé oko, ale sluníčko holt udělalo své. W2 už jsou středně syté znaky, se kterými se dalo minimálně počítat :)

Nejlepší na celém svodu bylo určitě to, že se Cairo mohl s ostatní mláděží pořádně vylítat a pohrát si. Všichni byli naprosto v pohodě (jen na začátku dostal oprávněně do držky od fenky, kterou zlobil), a tak se socializoval jak pes, tak i my. Ještě víc se teď těším na klubovku, která bude určitě stejně fajn jako dnešní svod, i když budem muset příští víkend zapracovat na poslušnosti, abychom si neudělali ostudu. Třeba jednou budem stejní frajeři jako chovatelka Lenka se ségrou Carou (včera vyhrály v Ostravě CAJC a BOJ).

Bred a Bárny z Dašického zátiší a Cairo Xavi Choďák